Podle štítku: banán

Banán je typicky protáhlý žlutý plod banánovníku a patří mezi nejoblíbenější ovoce na světě. Na trh se dostává z tropických zemí, kde tvoří významnou vývozní komoditu. Název pochází z arabského slova „banan“, což v překladu znamená prst. Plod je nositelem řady minerálů a vitamínů (železo, vitamín B12, B6, D a E, beta karoten, draslík, vápník, měď, zinek, mangan). Je také přírodním zdrojem glukózy a umí tělu dodat rychlou energii. Navíc podporuje trávení, napomáhá s odstraněním toxinů či stabilizací hladiny cukru v těle. Významně tiší pálení žáhy nebo redukuje ranní nevolnost. Banán lze konzumovat syrový, sušený nebo různě tepelně upravený.

Ranní smoothie na budování svalstva – recept

Usilujete o krásnou svalnatou postavu? Nemusíte zrovna patřit mezi fitness nadšence, kteří jsou v posilovně jako doma, ale pevné tělo s ladnými křivkami jistě posílí vaše sebevědomí. Aby svaly dobře rostly, potřebují mít dostatek bílkovin. A právě ty jim musíte …

Přečíst více »

Pitný režim při hubnutí

Máte hlad nebo žízeň? Často ani sami nevíte. Dehydratovaný organismus může totiž vyvolat  pocit hladu. Tělo vyšle do mozku signál, že mu chybí tekutiny, ale ten chybně dekódujeme jako pocit hladu a snažíme se žízeň zahnat jídlem. Voda hraje v …

Přečíst více »

Dieta podle krevních skupin – zkušenosti

Dieta podle krevních skupin je oblíbenou formou hubnutí, která jistě stojí za zvážení. Mnoho lidí si ji nemůže vynachválit. Vymyslel ji americký lékař Dr. Peter D’Adamo, který zastává názor, že při skladbě jídelníčku byste se měli řídit svojí krevní skupinou. …

Přečíst více »

Banánové lívance bez mouky: Dietní a zdravé

Klasické lívance jsou už nuda. Pohankové, z ovesných vloček, špaldové, celozrnné, žitné, rýžové, ječné, pořád jsou to lívance na jejichž přípravu potřebujete mouku. Co takhle je zkusit jednou jinak? A dokonce s minimálním počtem surovin! Stačí jeden banán a dvě …

Přečíst více »