Podle štítku: cholesterol

Cholesterol jako látka tukové povahy tvoří součást všech buněk, je významná pro nervovou tkáň a tvorbu hormonů. Tělo obsahuje dva druhy cholesterolu. HDL má ochrannou funkci, při které přebytky odvádí do jater, kde jsou metabolizovány. LDL se nežádoucím způsobem usazuje v cévních stěnách, které může bez vhodné léčby i ucpat. Vyšší množství cholesterolu v krvi má spojitost s nadváhou a obezitou a je častým důsledkem nezdravé stravy. Přirozená hladina cholesterolu v krvi se pohybuje v rozmezí 3,9–5,2 mmol/l.

Meruňkový olej – recenze

Meruňky, které u nás dozrávají většinou uprostřed léta, nejsou jen oblíbeným ovocem. Umí toho mnohem víc. Z jejich pecek se lisuje velmi hodnotný rostlinný olej. Panenský meruňkový olej je specifický obsahem vitamínů B15, B17 a B19, které v žádném jiném …

Přečíst více »

Recenze: ES BIO kokosový olej

Mezi rostlinnými oleji se v posledních letech stal kokosový olej velmi populární a jeho příznivci na něj nedají dopustit. Co je na něm tak mimořádného? Kokosový olej pochází z kokosové palmy, která je vysoce ceněna pro své hojivé vlastnosti a …

Přečíst více »