Podle štítku: cukr

Cukr je přírodní sladidlo, které se poměrně hodně využívá při přípravě různých pokrmů a nápojů. Je základem pro výrobu bonbonů, lízátek, čokolády, sladkého pečiva, slazených nápojů atd. Podle obsahu dělíme cukry na glukosu (hroznový cukr), sacharózu (řepný nebo třtinový cukr), fruktózu (ovocný cukr), laktózu (mléčný cukr) a maltózu (sladový cukr). Cukr lze řadit mezi návykové látky i bohatý zdroj energie. Zvýšené množství cukru v těle může způsobit vznik různých onemocnění, jako je třeba diabetes (cukrovka).

Recept: Tartaletky s mascarpone krémem

Tartaletky okouzlí každého, kdo na něj jen okem pohlédne. Křehké linecké těsto naplněné úžasně jemným krémem vanilkové chuti a navrch čerstvé ovoce. Co může být lepšího? Tento svěží dezert chutná celé mojí rodině a když přijde návštěva, úspěch je stoprocentně …

Přečíst více »