Podle štítku: cukr

Cukr je přírodní sladidlo, které se poměrně hodně využívá při přípravě různých pokrmů a nápojů. Je základem pro výrobu bonbonů, lízátek, čokolády, sladkého pečiva, slazených nápojů atd. Podle obsahu dělíme cukry na glukosu (hroznový cukr), sacharózu (řepný nebo třtinový cukr), fruktózu (ovocný cukr), laktózu (mléčný cukr) a maltózu (sladový cukr). Cukr lze řadit mezi návykové látky i bohatý zdroj energie. Zvýšené množství cukru v těle může způsobit vznik různých onemocnění, jako je třeba diabetes (cukrovka).

Makronky, které se zaručeně povedou

Pestrobarevné makronky jsou úžasný minidezert. Pokud víte, kam pro ně do cukrářství vyrazit, je to výhra. Lahodné makronky si ale můžete připravit i sami doma. Jen se připravte na to, že to s nimi nebude tak jednoduché. Přesto se jich …

Přečíst více »