Podle štítku: cukr

Cukr je přírodní sladidlo, které se poměrně hodně využívá při přípravě různých pokrmů a nápojů. Je základem pro výrobu bonbonů, lízátek, čokolády, sladkého pečiva, slazených nápojů atd. Podle obsahu dělíme cukry na glukosu (hroznový cukr), sacharózu (řepný nebo třtinový cukr), fruktózu (ovocný cukr), laktózu (mléčný cukr) a maltózu (sladový cukr). Cukr lze řadit mezi návykové látky i bohatý zdroj energie. Zvýšené množství cukru v těle může způsobit vznik různých onemocnění, jako je třeba diabetes (cukrovka).

Jak správně sportovat, když právě hubnete?

Zdravá strava a pohyb jsou při hubnutí natolik provázané, že jedno bez druhého se při vytvarování ladných křivek těla prostě neobejde. Bez pohybu sice možná také zhubnete, ale nikdy vám sebezdravější jídelníček dokonalé svaly nevyrýsuje. Nehledě na to, že i …

Přečíst více »