Podle štítku: kurkuma

Kurkuma je asijská zázvorovitá rostlina. Má zdraví prospěšné účinky, které jsou využívány už po tisíce let. Z rostliny se využívá její kořenová část (hlíza), která se mele na jemný prášek. Kurkuma má protizánětlivé účinky, také výborný vliv na úpravu trávení, protože podporuje tvorbu žluči. Jedná se o účinný antioxidant. V kuchyni se kurkuma využívá jako exotické koření do slaných i sladkých jídel – k dochucení omáček, polévek, salátů, masových i vegetariánských jídel, ryb i luštěnin.

Detoxikace jater podpoří vaše zdraví. Jak na ni?

Játra jsou jedním z životně důležitých orgánů, jenž mají v lidském těle mnoho důležitých funkcí. V prvé řadě čistí organismus od všech škodlivých látek (toxinů), které do organismu pronikají z vnějšího prostředí, případně vznikají jako vedlejší produkt látkové výměny. Nedostatečná …

Přečíst více »

Chcete vědět, jak hubnout s kurkumou?

Kurkuma není jen tak obyčejné koření. Umí toho daleko víc! Po dlouhá staletí je používána jako účinný přírodní prostředek na zlepšení zdraví. Původem pochází z Indie a postupem času se zabydlela nejen v tamní kuchyni, ale své uplatnění nalézá v …

Přečíst více »