Konečně nadešel ten správný čas na Banana bread. Na jeho přípravu se chystám už poměrně dlouho, ale nikdy mne žádný z receptů nijak zvlášť neoslovil. Teprve nedávno jsem narazila na banánový chlebíček dle mých představ: z kokosové mouky, bez vajec …
Přečíst více »Celozrnné vafle ze špaldové mouky: Udělejte si královskou snídani!
Pohodová snídaně patří k línému ránu, které nemusí být jen o víkendu. Když není kam spěchat, chuťové buňky se přihlásí o slovo hned na prahu nového dne a začnou volat po něčem sladkém a dobrém. Proč jim tento požadavek nedopřát? …
Přečíst více »Nadýchané muffiny s kousky čokolády vás zaručeně dostanou
Kdo by neznal muffiny. Malé bábovičky v papírovém košíčku jsou určeny jako dezert pro jednu osobu. Skvěle vypadají a ještě lépe chutnají. Ke kávě nebo na piknik přímo dokonalé. A kolik existuje variant! S muffiny se totiž dají dělat doslova …
Přečíst více »Tvarohová mramorová bábovka je dokonalá. Naučte se ji také
Babiččina bábovka. Když jsem přišla na návštěvu, vždycky stála na stole s krajkovým ubrusem. Zasněžená cukrovou čepicí čekala na mě. Babička beze slova uvařila hrnek teplého kakaa a hned mi s úsměvem naložila jeden kousek na talíř. Teprve potom jsme …
Přečíst více »Zkuste výborná jablka v županu. Jsou jedinečná!
Znáte to, děti pořád honí mlsná a ta moje malá cácorka není výjimkou. Včera jsme strávili nádherný den na lyžovačce, proto jsem na večeři ohřála jen klasickou hustou zelňačku (nejlepší je den proleželá) s domácím chlebem. V mžiku se po …
Přečíst více »Velikonoční beránek s bílou polevou: Nic nemusíte vážit
Beránek je symbol Velikonoc a patří k svátkům jara stejně jako kraslice, nebo pomlázka. Je to zkrátka taková další velikonoční tradice. Většina rodin střeží svůj osvědčený recept a ani já nejsem žádnou výjimkou. U nás doma je nejoblíbenější beránek z …
Přečíst více »Nejlepší nadýchané koblihy: Jak správně zadělat těsto?
Usmažit doma krásný kulatý koblížek není žádná věda. Chce to jen správně zadělat těsto a držet se několika jednoduchých pravidel. Uvidíte, že se podaří hned napoprvé. Domácí koblihy budou vždy chutnější, než ty z pekárny. Plněné marmeládou, vanilkovým nebo čokoládovým …
Přečíst více »Dhal z červené čočky uvaříte rychle v jednom hrnci
Tradiční indický dhal patří k velmi oblíbeným pokrmům. Indická kuchyně zaujme svým typickým aromatickým kořením, které jídlům dodá nádhernou barvu a lahodnou vůni. Základní surovinou v receptech jsou především luštěniny, pro něž existuje hindský výraz dhal. Podle místních zvyklostí může …
Přečíst více »Sýrová roláda z plátkového sýra: Delikatesa studené kuchyně
Sýrová roláda je velmi efektní výrobek studené kuchyně, se kterým si hravě poradí i nezkušené hospodyňky. Hodí se zejména jako pohoštění pro slavnostnější příležitosti. Sýrová roláda je nádhernou ozdobou studených nářezových mís a nebo studeného bufetu, případně ji můžete rovnou …
Přečíst více »Hruškový koláč s karamelem a skořicí: Ta chuť vás dostane!
Hruškový koláč není pouze sezónní záležitost. Hrušky koupíte v obchodě celoročně stejně jako třeba jablka. Proč si ho tedy nedopřát? Receptů na hruškový koláč je nespočet, stačí si jen vybrat. Ale já si prostě nevybrala. Ani jeden z nich neodpovídal …
Přečíst více »