Podle štítku: antioxidanty

Antioxidanty jsou důležité látky, které přispívají k ochraně buněk před vnějším oxidativním stresem. Svou přítomností neutralizují škodlivé volné radikály a chrání tak buňku před jejich působením. Antioxidanty jednoduše naváží volné radikály na sebe a tím je neutralizují. Některé antioxidanty si tělo produkuje samo, řadu jich musí přijmout ze stravy a jejich doplňků. Antioxidanty tak mohou být přírodní i chemické. Antioxidantem jsou například vitamíny A, B, C, E, zinek, selen, různé bobuloviny, ovoce a zelenina, fazole, lněná semínka, čaje, káva, kakao a podobně.

Česnek jako přírodní medicína

Obyčejný česnek známe všichni a běžně jej používáme při každodenní přípravě jídel v kuchyni. Zkusili jste se ale někdy zamyslet nad tím, co všechno je v tom jednom malém stroužku ukryto? Nenápadná palička česneku neslouží jen k dochucení jídel, její …

Přečíst více »

Mladý ječmen pro detoxikaci organismu

Mladý ječmen patří do kategorie tak zvaných zelených potravin, které jsou vhodné pro každého, komu záleží na jeho zdraví. Důvodů, proč je zařadit do svého jídelníčku je nespočet. Při pravidelném a dlouhodobém užívání zelené potraviny průběžně detoxikují, harmonizují a posilují …

Přečíst více »

Zázrak jménem chia semínka

  Semínka chia jsou semena Šalvěje hispánské, což je jednoletá bylina z čeledi hluchavkovitých, pocházející z horských oblastí Střední Ameriky. A víte proč dostala hrdé označení superpotravina? Drobná, černá semínka chia vás vždy nakopnou k extrémnímu výkonu a dodají energii. …

Přečíst více »

Zelené potraviny: Spirulina

Velkým výživovým trendem současnosti je konzumace takzvaných zelených potravin, jejíž základní trio tvoří mladý ječmen, chlorella a spirulina. Ne nadarmo se těmto superpotravinám říká superfood, jelikož jsou plné vitamínů, minerálních látek, enzymů, antioxidantů a příznivě tak ovlivňují náš zdravotní stav. …

Přečíst více »