Podle štítku: antioxidanty

Antioxidanty jsou důležité látky, které přispívají k ochraně buněk před vnějším oxidativním stresem. Svou přítomností neutralizují škodlivé volné radikály a chrání tak buňku před jejich působením. Antioxidanty jednoduše naváží volné radikály na sebe a tím je neutralizují. Některé antioxidanty si tělo produkuje samo, řadu jich musí přijmout ze stravy a jejich doplňků. Antioxidanty tak mohou být přírodní i chemické. Antioxidantem jsou například vitamíny A, B, C, E, zinek, selen, různé bobuloviny, ovoce a zelenina, fazole, lněná semínka, čaje, káva, kakao a podobně.

Smoothie z mrkve a jablek – recept

Mrkev a jablko rozhodně patří do každého jídelníčku. Vždyť si je můžete dopřát po celý rok, nejenom na podzim. Avšak zejména v zimním období, kdy je výběr čerstvého ovoce  a zeleniny značně omezený, stává se mrkev a jablko cenným zdrojem …

Přečíst více »

Jak zhubnout bez cvičení: Jde to vůbec?

Nebaví vás cvičit a přesto chcete zhubnout? Alespoň si popravdě přiznáte, že jste líní. Ovšem na druhou stranu: proč se tak bráníte pohybu? Vždyť přiměřená fyzická aktivita je pro tělo naprosto přirozená. Nejenže hubnutí ještě více urychlí, ale také nádherně …

Přečíst více »