Podle štítku: bezlepkové pečení

Bezlepkové pečení je způsob přípravy pokrmů ze surovin, který neobsahují lepek. Bezlepkové pečení sladkých i slaných jídel je vhodné pro osoby trpící alergií na lepek i pro osoby, které se snaží lepek ve svém jídelníčku omezit. Suroviny pro bezlepkové pečení plnohodnotně nahrazují běžné obiloviny a jejich produkty. Proto se například místo klasické mouky může použít mouka kukuřičná, jáhlová, rýžová nebo třeba pohanková.

Makronky, které se zaručeně povedou

Pestrobarevné makronky jsou úžasný minidezert. Pokud víte, kam pro ně do cukrářství vyrazit, je to výhra. Lahodné makronky si ale můžete připravit i sami doma. Jen se připravte na to, že to s nimi nebude tak jednoduché. Přesto se jich …

Přečíst více »

Recept na domácí ghí – přepuštěné máslo

Přepuštěné máslo nebo také ghí (ghee) si vás získá hned napoprvé. Oproti klasickému máslu má nejen vynikající chuť, ale i několik výhod. V Indii je ghí jako nedílná součást ajurvédské medicíny označováno za elixír života. Avšak ani v našich končinách …

Přečíst více »