Podle štítku: hubnutí

Hubnutím se snižuje tělesná hmotnost. Hubnutí je proces, který nastává, když celkový energetický příjem nepokrývá aktuální potřebu organismu. Úmyslné hubnutí (z estetických nebo zdravotních důvodů) je tak spojeno s úpravou stravy – nastolením vyváženého a zdravého jídelníčku, dostatečného pitného režimu a zapojením aktivního pohybu. Tím se dosahuje postupného a přirozeného úbytku tukové tkáně bez ztráty tkáně svalové.

Kryolipolýza: Co říkají recenze? Funguje to?

Kryolipolýza je jednou z metod klasické liposukce, která slouží k neinvazivnímu odbourání podkožního tuku. Možná ji znáte také pod pojmem jako lipofreezing. O co tedy jde? Kryolipolýza je založena na principu zmražení tukových buněk, které jsou následně odplaveny lymfatickým systémem …

Přečíst více »

Smoothie z mrkve a jablek – recept

Mrkev a jablko rozhodně patří do každého jídelníčku. Vždyť si je můžete dopřát po celý rok, nejenom na podzim. Avšak zejména v zimním období, kdy je výběr čerstvého ovoce  a zeleniny značně omezený, stává se mrkev a jablko cenným zdrojem …

Přečíst více »

Ředkvičkové smoothie z podmáslí – recept

Jakýkoli smoothie nápoj má jednu obrovskou výhodu. Pokaždé chutná jinak, vždy podle toho, jak si jej právě namícháte. Nemusíte dodržovat jen tradiční recepty z ovoce a zeleniny, ale různým experimentům se žádné meze nekladou. Pokud se smoothie již zabydlelo u …

Přečíst více »

Bezlepková strava jako recept na hubnutí

Bezlepkový jídelníček je především pro lidi trpící nesnášenlivostí lepku neboli celiakií jedinou možností, jak se zbavit vleklých a nepříjemných zdravotních obtíží. Ovšem v posledních letech zažívá bezlepková strava obrovskou popularitu i mezi zdravými lidmi, kteří ji začali vyhledávat jako účinný …

Přečíst více »

Jak uchovat bylinky na zimu?

Žádné vaření se neobejde bez bylinek, chuťově dokážou pozvednout i jinak obyčejné pokrmy. Nejen polévkám dodají příjemnou vůni. Obohatí rizoto, těstoviny, zvýrazní pečené maso, ryby, omáčky. Jak si je ale nejlépe uchovat na zimu, aby neztratily letní vůni a chuť? …

Přečíst více »