Podle štítku: krém

Krém je zvláštní substance hmoty, která vznikla rozmačkáním nebo pečlivým rozetřením do kašovité konzistence. Krém vyrobený z léčivých přípravků slouží k léčení, úlevě od bolesti, znecitlivování a podobně, a to potíráním zasažené oblasti. Je měkký, vláčný a při kontaktu s tělem se ohřívá a rozpouští léčivé a často i vonné látky do pokožky. V potravinářství se krémy používají jako směsi potravin v podobě kaše nebo másla – jsou vhodné k natírání a přímé konzumaci (například oříškový krém) nebo třeba ke zdobení dezertů, výrobě zmrzliny atd.

Makronky, které se zaručeně povedou

Pestrobarevné makronky jsou úžasný minidezert. Pokud víte, kam pro ně do cukrářství vyrazit, je to výhra. Lahodné makronky si ale můžete připravit i sami doma. Jen se připravte na to, že to s nimi nebude tak jednoduché. Přesto se jich …

Přečíst více »

Lehká brokolicová polévka se špenátem, co zasytí

Krémová polévka z rozmixované zeleniny patří do každého zdravého fitness jídelníčku. Brokolicová se špenátem je jednou z možných variant. Výtečně chutná, krásně zahřeje a na dlouho zažene hlad. Její příprava je opravdu rychlá. Naprosto ideální pro všechny, kdo se snaží …

Přečíst více »

Recept: Tartaletky s mascarpone krémem

Tartaletky okouzlí každého, kdo na něj jen okem pohlédne. Křehké linecké těsto naplněné úžasně jemným krémem vanilkové chuti a navrch čerstvé ovoce. Co může být lepšího? Tento svěží dezert chutná celé mojí rodině a když přijde návštěva, úspěch je stoprocentně …

Přečíst více »