Podle štítku: pečivo

Pečivo je specifický a velmi oblíbený druh jídla, které se připravuje pečením. Základem pro pečivo je těsto, které obsahuje některý druh mouky. Podle typu pak může být pečivo z bílé mouky, z tmavé mouky, celozrnné, bezlepkové a tak podobně. Pečivo může být sladké i slané. Patří mezi základní potraviny, často bohaté na sacharidy, vlákninu, tuky, ale i minerály a vitamíny. Obecně jsou pro tělo prospěšnější látky z celozrnného pečiva, bílé pečivo dodává tělu především rychlou energii.

Co jíst k večeři, abyste hubli?

Zapomeňte na to, že máte svoji večeři dát nepříteli a jít spát hladoví. Tento dietní mýtus už dávno neplatí! Večeře je třetí nejdůležitější a taky největší jídlo dne. Dříve se tradovalo, že po 18. hodině už nemáte nic jíst, abyste …

Přečíst více »

Sacharidové vlny – spálíte tuk a zachováte svaly

Princip sacharidových vln není rozhodně žádnou převratnou novinkou. S tímto pojmem se setkáte zejména ve sportovní oblasti. Přitom nezáleží, zda jste jenom rekreační sportovci a navštěvujete fitness centrum dvakrát do týdne, a nebo si chodíte občas zaběhat. Proměnlivý příjem sacharidů …

Přečíst více »