Podle štítku: vláknina

Vláknina je velmi významnou složkou potravy, která má více než příznivý vliv především na trávení. Jedná se o druh rostlinných složených cukrů, které jsou pro tělo špatně stravitelné. Trávící trakt tak větší část ani nestráví a v této formě pak prochází střevy, čímž je pročišťuje. Vláknina existuje rozpustná (umí absorbovat vodu, bobtnat a v trávicím traktu fermentuje) a nerozpustná (v trávicím traktu nefermentuje a není zdrojem energie, má schopnost zvyšovat objem obsahu ve střevech a snižuje dobu, kdy tam potrava zůstává).

Jak zhubnout jako vegan: Rychle, zdravě, spolehlivě

Vegani jsou většinou spojováni s představou zdravého a štíhlého člověka. Veganství totiž není jen alternativní výživový směr, ale určitá životní filosofie, která se projevuje v celém způsobu života. Vegani mají obrovskou úctu a respekt k životu všech živočichů, a proto …

Přečíst více »