Podle štítku: avokádo

Avokádo je ovocný plod hruškovice přelahodné. Je významným zdrojem vlákniny, bílkovin, prospěšných mononenasycených tuků, draslíku, hořčíku, manganu, vitamínu B, E a také C. Zralý plod má tmavozelený až černý povrch, vnitřek je měkký a světležlutý. Avokádo je výborné do salátů, pomazánek, do smoothies i třeba na tousty. Výborně chutná, navíc může pomáhat snižovat cholesterol v krvi a tlumí zvýšenou chuť k jídlu.

Olej z pšeničných klíčků – recenze

Olej z pšeničných klíčků vyniká vůní obilných lánů a má velmi všestranné použití. Je lehce stravitelný, dobře vstřebatelný a neméně chutný. Proto se doporučuje k užívání celé rodině, zejména dětem. Tento olej stojí v popředí zájmu především v západní Evropě, …

Přečíst více »

Avokádový olej BIO – recenze

Exotické avokádo naleznete běžně v obchodě a řada lidí si už na něj docela zvykla. Naučili se ho používat do pomazánek, salátů, zapečené s vejci nebo jen tak rozmačkané na pečivu.  Ale avokádový olej? Říká vám to něco? Pokud ne, …

Přečíst více »

Recenze: Odšťavňovač Sencor SJE 1005

Naléváte si k snídani sklenici ovocného džusu? Já si bez něj už ráno ani nedokážu představit. Pořádná nálož vitamínů mne nakopne na celý den. Už jste se ale někdy zamysleli nad tím, jak svému tělu jednoduše a rychle dopřát opravdu …

Přečíst více »