Podle štítku: avokádo

Avokádo je ovocný plod hruškovice přelahodné. Je významným zdrojem vlákniny, bílkovin, prospěšných mononenasycených tuků, draslíku, hořčíku, manganu, vitamínu B, E a také C. Zralý plod má tmavozelený až černý povrch, vnitřek je měkký a světležlutý. Avokádo je výborné do salátů, pomazánek, do smoothies i třeba na tousty. Výborně chutná, navíc může pomáhat snižovat cholesterol v krvi a tlumí zvýšenou chuť k jídlu.

Jak zhubnout bez masa? Takhle…

Naprosté vyloučení masa z jídelníčku neznamená, že automaticky zhubnete. Pokud jinak  na talíři zůstane vše při starém, fungovat to nebude. Přesto ale za určitých podmínek může přijít očekávaný efekt. Chcete prozradit, co má společného rostlinná strava s hubnutím? Vyloučení masa …

Přečíst více »

Proč si dávat vejce k snídani?

Jak vypadá vaše běžná snídaně? Koláč nebo kobliha, v lepším případě chleba s máslem, rohlík se salámem, ovocný jogurt, slazené cereálie,… a tak bychom mohli pokračovat. Někdo do sebe kopne jenom šálek kávy a utíká za denními povinnostmi. Za hodinu …

Přečíst více »

Nedaří se zhubnout? Zkuste lowcarb!

Kolik lidí to už zažilo na vlastní kůži: snaží se jíst zdravě, sportují a přesto se kila ne a ne pohnout dolů. Je to také váš případ? Marně přemýšlíte, co je příčinou problému, neustále experimentujete a výsledek nikde? Pořád se …

Přečíst více »

Jak zhubnout stehna a mít zase pěknou postavu

Z hlediska ukládání tuků patří právě stehna mezi rizikové partie. V tomto směru jsou v nevýhodě zejména ženy, jelikož u mužů je ukládání tuků hormonálně směřováno převážně do oblasti břicha. Mnoho žen s postavou ve tvaru hrušky, která se projevuje …

Přečíst více »