Podle štítku: rostlinný olej

Rostlinný olej patří mezi tradiční ingredience českých kuchyní. Nejvíce se využívají slunečnicové, řepkové, olivové, kokosové, arašídové a obdobné. Rostlinné oleje mohou být lisované za studena (panenské oleje) nebo zušlechťovány různými úpravami. Jsou vhodné k přípravě pokrmů, jejich dochucování, ke smažení, vaření i pečení. Obsahují řadu prospěšných látek a tělu prospěšné tuky, které jsou nutné pro schopnost organismu vstřebávat životně důležité vitamíny.

Olej z lískových ořechů – recenze

Každý jistě zná lískové oříšky. Jsou součástí různých zdravých dezertů, čokolády, zmrzliny, raw cukroví a nebo dobře poslouží třeba i jako zobání k televizi. Málokdo už ale ví, že z plodů lísky seté se vyrábí také lískový olej, který se …

Přečíst více »

Rýžový olej – recenze

Rýži určitě znáte jako dietní potravinu, a tak vás možná napadne, kde se v tom malém zrníčku bere nějaký tuk. Velmi kvalitní rostlinný rýžový olej se vyrábí extrakcí z nutričně hodnotných rýžových klíčků a otrub jasmínové rýže z Thajska. V …

Přečíst více »