Podle štítku: rostlinný olej

Rostlinný olej patří mezi tradiční ingredience českých kuchyní. Nejvíce se využívají slunečnicové, řepkové, olivové, kokosové, arašídové a obdobné. Rostlinné oleje mohou být lisované za studena (panenské oleje) nebo zušlechťovány různými úpravami. Jsou vhodné k přípravě pokrmů, jejich dochucování, ke smažení, vaření i pečení. Obsahují řadu prospěšných látek a tělu prospěšné tuky, které jsou nutné pro schopnost organismu vstřebávat životně důležité vitamíny.

BIO Panenský olej z ostropestřce mariánského – recenze

Olej z ostropestřce mariánského patří mezi nejkvalitnější rostlinné oleje, které se vyznačují vysokým obsahem nenasycených mastných kyselin. Příznivě ovlivňuje funkci trávicí soustavy, přispívá k detoxikaci organismu a celkově posiluje imunitu. Ostropestřecový olej je považován za nejlepší přírodní produkt, který pozitivně …

Přečíst více »