Podle štítku: rýže

Rýže je oblíbená obilovina, jejíž původ bychom hledali v tropických oblastech (především v Asii, Africe či Austrálii). Patří mezi nejčastěji využívané přílohy jídel celého světa. Obsahuje škrob (energie pro tělo), bílkoviny (svalový růst a regenerace), vlákninu (navozuje pocit sytosti a zlepšuje trávení a funkci trávícího systému), vitamíny a minerály. Patří mezi dietní a zdravé potraviny. Typy rýže – klasická, basmati, z konjaku, jasmínová a podobně.

Rýžový olej – recenze

Rýži určitě znáte jako dietní potravinu, a tak vás možná napadne, kde se v tom malém zrníčku bere nějaký tuk. Velmi kvalitní rostlinný rýžový olej se vyrábí extrakcí z nutričně hodnotných rýžových klíčků a otrub jasmínové rýže z Thajska. V …

Přečíst více »

Jak zhubnout bez masa? Takhle…

Naprosté vyloučení masa z jídelníčku neznamená, že automaticky zhubnete. Pokud jinak  na talíři zůstane vše při starém, fungovat to nebude. Přesto ale za určitých podmínek může přijít očekávaný efekt. Chcete prozradit, co má společného rostlinná strava s hubnutím? Vyloučení masa …

Přečíst více »