Usmažit doma krásný kulatý koblížek není žádná věda. Chce to jen správně zadělat těsto a držet se několika jednoduchých pravidel. Uvidíte, že se podaří hned napoprvé. Domácí koblihy budou vždy chutnější, než ty z pekárny. Plněné marmeládou, vanilkovým nebo čokoládovým …
Přečíst více »Domácí nadýchané donuty: Umíte je správně připravit?
Klasické české koblihy plněné marmeládou známe všichni. Nádherně voní rumem a běžně si je dáváme k svačině. Co takhle jednou zkusit koblihy trochu jinak? V oblíbených amerických seriálech se každý policista s chutí zakousne do koblihy s dírou uprostřed. …
Přečíst více »Recept na domácí ghí – přepuštěné máslo
Přepuštěné máslo nebo také ghí (ghee) si vás získá hned napoprvé. Oproti klasickému máslu má nejen vynikající chuť, ale i několik výhod. V Indii je ghí jako nedílná součást ajurvédské medicíny označováno za elixír života. Avšak ani v našich končinách …
Přečíst více »Rostlinné oleje v každodenním jídelníčku: Který z nich je nejzdravější?
Bez kvalitního rostlinného oleje se žádný zdravý jídelníček neobejde. A víte proč? Rostlinné oleje se řadí mezi tuky, které spolu s proteiny a sacharidy patří mezi základní živiny. Tuky plní v lidském těle řadu důležitých funkcí: jsou nutné pro vstřebávání …
Přečíst více »Banánové lívance bez mouky: Dietní a zdravé
Klasické lívance jsou už nuda. Pohankové, z ovesných vloček, špaldové, celozrnné, žitné, rýžové, ječné, pořád jsou to lívance na jejichž přípravu potřebujete mouku. Co takhle je zkusit jednou jinak? A dokonce s minimálním počtem surovin! Stačí jeden banán a dvě …
Přečíst více »