Podle štítku: smažení

Recept na domácí ghí – přepuštěné máslo

Přepuštěné máslo nebo také ghí (ghee) si vás získá hned napoprvé. Oproti klasickému máslu má nejen vynikající chuť, ale i několik výhod. V Indii je ghí jako nedílná součást ajurvédské medicíny označováno za elixír života. Avšak ani v našich končinách …

Přečíst více »

Rýžový olej – recenze

Rýži určitě znáte jako dietní potravinu, a tak vás možná napadne, kde se v tom malém zrníčku bere nějaký tuk. Velmi kvalitní rostlinný rýžový olej se vyrábí extrakcí z nutričně hodnotných rýžových klíčků a otrub jasmínové rýže z Thajska. V …

Přečíst více »

Arašídový olej – recenze

Arašídový olej patří mezi nejzdravější tuky a je neodmyslitelnou součástí asijské kuchyně. Nádherně voní a na jazyku zanechává chuť burských oříšků. Vyrábí se z rozdrcených plodů podzemnice olejné, které jistě znáte pod pojmem arašídy nebo také buráky. Arašídový olej lisovaný …

Přečíst více »

Řepkový olej za studena lisovaný BIO – recenze

Řepkový olej je u nás nejdostupnější a nejlevnější rostlinný olej, který běžně používá řada domácností. Jen málokdo si už ale uvědomuje všechny jeho zdravotní účinky. Blahodárně působí na celý kardiovaskulární systém a pomáhá předcházet řadě civilizačních onemocnění. Módní vlny se …

Přečíst více »

Bio Krétský EP olivový olej – recenze

Hojné používání olivového oleje je doménou zejména středomořské kuchyně. Zelenina doslova plave v olivovém oleji stejně jako ovčí sýry. Obyvatelé Středozemního moře olivovým olejem opravdu nijak nešetří a přitom jsou tak zdraví. Třeba na Krétě, kde konzumují nejtučnější jídla, je …

Přečíst více »

Recenze: ES BIO kokosový olej

Mezi rostlinnými oleji se v posledních letech stal kokosový olej velmi populární a jeho příznivci na něj nedají dopustit. Co je na něm tak mimořádného? Kokosový olej pochází z kokosové palmy, která je vysoce ceněna pro své hojivé vlastnosti a …

Přečíst více »