Podle štítku: zelenina

Zeleninou se rozumí různé části či plody rostlin a slouží jako součást zdravého stravování. Zeleninu je možné konzumovat jak v tepelném, tak i v syrovém stavu. Mezi nejznámější druhy zeleniny patří například mrkev, celer, petržel, ale i rajče, paprika a okurek. Konzumace zeleniny přispívá našemu zdraví a dodává tělu vitamíny a minerály, které jsou pro naše zdraví důležité. Zelenina je nezbytnou součástí většiny našich pokrmů. Jejím vynecháním přicházíme o prospěšné látky pro naše tělo.

Dhal z červené čočky uvaříte rychle v jednom hrnci

Tradiční indický dhal patří k velmi oblíbeným pokrmům. Indická kuchyně zaujme svým typickým aromatickým kořením, které jídlům dodá nádhernou barvu a lahodnou vůni. Základní surovinou v receptech jsou především luštěniny, pro něž existuje hindský výraz dhal. Podle místních zvyklostí může …

Přečíst více »