Víte co je carob? Pokud vám tento pojem nic neříká, tak si to nejprve ujasníme: carob (karob) jsou rozemleté lusky legendárního stromu zvaného Svatojánský chléb. Karobový prášek je přirozené sladidlo, které je považováno za zdravou náhražku kakaa nebo čokolády. Oproti …
Přečíst více »Recenze BIO Ghí: Přepuštěné máslo bez laktózy a lepku
Ghíčko je prostě lahoda. Kdo neochutná, neuvěří. Ghí nebo také ghee je stejně kvalitní tuk jako dobrý rostlinný olej a má své stálé místo ve zdravém jídelníčku. Od doby, co jsem dala první lžíci na pánev, nesmažím na ničem jiném. …
Přečíst více »Recenze: Cannabis oil – BIO Konopný olej
Konopný olej je tradiční potravina, kterou používali už staří Slované. Tento rostlinný olej se vyrábí z technického konopí setého (Cannabis sativa), tudíž nemá žádné psychoaktivní účinky. Zato obsahuje významné množství zdraví prospěšných látek, zejména nenasycených mastných kyselin, vitamínů a minerálů. …
Přečíst více »BIO Pupalkový olej – recenze
Pupalkový olej v sobě ukrývá obrovskou sílu, která se díky vysokému obsahu biologicky aktivních látek příznivě projevuje na zdraví i kráse. Přestože má široké uplatnění pro každého, vyhledávají jej zejména ženy kvůli jeho blahodárným účinkům na různé ženské obtíže. Kromě …
Přečíst více »BIO Panenský olej z ostropestřce mariánského – recenze
Olej z ostropestřce mariánského patří mezi nejkvalitnější rostlinné oleje, které se vyznačují vysokým obsahem nenasycených mastných kyselin. Příznivě ovlivňuje funkci trávicí soustavy, přispívá k detoxikaci organismu a celkově posiluje imunitu. Ostropestřecový olej je považován za nejlepší přírodní produkt, který pozitivně …
Přečíst více »Dýňový olej – recenze
V posledních letech se dýňový olej stal doslova hitem mezi zdravými oleji. Aby taky ne, když má spoustu pozitivních účinků na zdraví a je velmi chutný. Na první pohled možná připomíná použitý motorový olej, ale nenechte se zmást. Tmavě zelená …
Přečíst více »Rybí tuk Möller’s: Recenze a můj měsíční test
Také ve vás rybí tuk vzbuzuje nepříjemnou vzpomínku z dětství? Každý den jsem musela nekompromisně spolknout jednu lžičku. Vyhnout se tomu prostě nedalo. Tu nepříjemnou rybí pachuť si pamatuji dodnes. A věřím, že v tom nejsem sama. Přestože rybí tuk …
Přečíst více »Recenze: Jezevčí mast pro lepší dýchání
Tuk z jezevce – na každé hájence ví, o čem je řeč. Ano, opravdu se jedná o tukovou tkáň tohoto zvířete, která je pro něj v období zimního spánku nejen základním zdrojem tepla, ale i všech ostatních živin nezbytných pro …
Přečíst více »Recenze: Olej z vlašských ořechů a jeho účinky na zdraví
Vlašské ořechy patří do každé kuchyně. Díky nim můžete obohatit svůj jídelníček o řadu zdraví prospěšných látek. Přestože ořechy obsahují hodně tuku, jedná se především o tuky zdravé, tedy nenasycené mastné kyseliny, které lidskému organismu velmi pomáhají. Vlašský ořech je …
Přečíst více »Recenze: Šnekový odšťavňovač Philco PHJE 5020
Čerstvá šťáva z ovoce a zeleniny je u nás denně na stole. Ne žádná syntetická limonáda z obchodu, ale skutečně pravá domácí šťáva. A víte proč? Jedna sklenice domácího džusu je doslova napěchovaná vitamíny, minerály a enzymy, které mají mnoho …
Přečíst více »