Podle štítku: bílkoviny

Bílkoviny jsou důležitým prvkem výživy. Jejich hlavním smyslem je tvorba a oprava buněk a tkání. Bílkoviny se v lidském těle přeměňují na aminokyseliny. Tělo obsahuje 20 druhů aminokyselin, z nichž 8 je esenciálních. Ty si organismus sám neumí vyrobit ani je nijak nahradit – musí je přijímat v potravě. Bílkoviny se jinak nazývají proteiny a tvoří podstatu všech živých organismů. Jejich význam a celkovou podstatu jako první odhalil Henri Braconnot v roce 1819.

Jak zhubnout bez masa? Takhle…

Naprosté vyloučení masa z jídelníčku neznamená, že automaticky zhubnete. Pokud jinak  na talíři zůstane vše při starém, fungovat to nebude. Přesto ale za určitých podmínek může přijít očekávaný efekt. Chcete prozradit, co má společného rostlinná strava s hubnutím? Vyloučení masa …

Přečíst více »

Jablečný ocet jako lék na hubnutí?

Jablečný ocet je zdravý. To říkaly už naše babičky a přesně podle receptu si jej připravovaly sami doma už před mnoha lety. Víte ale o tom, že jeho pozitivní účinky lze efektivně využít i při hubnutí? Samozřejmě, že se nejedná …

Přečíst více »