Podle štítku: bílkoviny

Bílkoviny jsou důležitým prvkem výživy. Jejich hlavním smyslem je tvorba a oprava buněk a tkání. Bílkoviny se v lidském těle přeměňují na aminokyseliny. Tělo obsahuje 20 druhů aminokyselin, z nichž 8 je esenciálních. Ty si organismus sám neumí vyrobit ani je nijak nahradit – musí je přijímat v potravě. Bílkoviny se jinak nazývají proteiny a tvoří podstatu všech živých organismů. Jejich význam a celkovou podstatu jako první odhalil Henri Braconnot v roce 1819.

Jak zhubnout paže? Chce to správné cviky!

Povislé paže mohou působit stejně nevzhledně jako silné ruce zápasníka sumo. S přibývajícím věkem svaly přirozeně povolují, a tak ochablé tricepsy netrápí jen ženy, ale obzvlášť muži si zakládají na posilování a formování rukou. Tuky se rády usazují právě na …

Přečíst více »

Jednoduchý návod, jak rychle zhubnout za týden

Skutečně zhubnout není nikterak snadné, obzvlášť když chcete hubnout rychle. Mnoho lidí, kteří si již prošli strastiplnou cestou různých pokusů a omylů, o tom vědí své. Je-li přesto pro vás rychlost hubnutí prvořadým kriteriem a hledáte vhodný způsob, jak rychle …

Přečíst více »

Jak zhubnout za měsíc: Musíte hlavně chtít!

Měsíc je dostatečně dlouhá doba na to, abyste zdravým způsobem zhubli. Není kam spěchat, pro lidské tělo je naprosto přirozené nabírat i ztrácet váhu spíše pomalejším tempem. Rychlé hubnutí pomocí nějaké zaručené diety nikam nevede, ztracené kilogramy se brzy vrátí …

Přečíst více »

Jak nejlépe zhubnout a spálit tuky?

Ptáte se, jak nejlépe zhubnout? Na jednoduchou otázku zní jednoduchá odpověď: cvičením  a zdravou stravou. Ono se to hezky řekne, ale víte vůbec, co se za těmito dvěma pojmy skrývá? Nevíte jak začít, co dělat, abyste dosáhli své vytoužené postavy? …

Přečíst více »