Podle štítku: česnek

Česnek je významnou rostlinou, používanou už ve starověku v lidovém léčitelství a při přípravě pokrmů. Jeho ceněné účinky na lidské zdraví přispívají odstraňovat potíže s vysokou hladinou cholesterolu v krvi, má významné antibakteriální a antiseptické účinky a podporuje imunitní systém. Obsahuje bílkoviny, vlákninu, aminokyseliny, fosfor, draslík, selen, zinek a vitamíny řady B. Česnek je cibulová zelenina, konzumují se stroužky cibule v syrovém, sušeném nebo tepelně upraveném stavu. V kuchyni lze využít i čerstvé stvoly mladé rostliny.

Jarní bylinky – probuďte jaro už v březnu!

I velmi brzké jaro dokáže nabídnout čerstvé zdravé bylinky. Po letošní velmi teplé zimě nás jaro nejspíš přivítá co nevidět. Buďte na něj připraveni s vlastní zahrádkou jarních bylinek. Zatímco příroda ještě zdánlivě odpočívá, mezi zelení se první jarní bylinky …

Přečíst více »

Lehká brokolicová polévka se špenátem, co zasytí

Krémová polévka z rozmixované zeleniny patří do každého zdravého fitness jídelníčku. Brokolicová se špenátem je jednou z možných variant. Výtečně chutná, krásně zahřeje a na dlouho zažene hlad. Její příprava je opravdu rychlá. Naprosto ideální pro všechny, kdo se snaží …

Přečíst více »