Podle štítku: trávení

Trávení je fyziologický proces, při kterém začne trávicí soustava rozkládat přijaté potraviny a získávat z nich potřebné živiny a energii. Trávicí proces začíná již v ústech, kde se rozkousané jídlo mísí se slinami. Takto upravená potrava poté putuje jícnem do žaludku, který umožňuje trávení bílkovin. V tenkém střevě dochází k trávení bílkovin na aminokyseliny, tuků na mastné kyseliny a sacharidů na jednoduché cukry. Nestrávené zbytky pokračují do tlustého střeva a ve formě stolice opouštějí tělo.

Jablečný ocet jako lék na hubnutí?

Jablečný ocet je zdravý. To říkaly už naše babičky a přesně podle receptu si jej připravovaly sami doma už před mnoha lety. Víte ale o tom, že jeho pozitivní účinky lze efektivně využít i při hubnutí? Samozřejmě, že se nejedná …

Přečíst více »