Podle štítku: trávení

Trávení je fyziologický proces, při kterém začne trávicí soustava rozkládat přijaté potraviny a získávat z nich potřebné živiny a energii. Trávicí proces začíná již v ústech, kde se rozkousané jídlo mísí se slinami. Takto upravená potrava poté putuje jícnem do žaludku, který umožňuje trávení bílkovin. V tenkém střevě dochází k trávení bílkovin na aminokyseliny, tuků na mastné kyseliny a sacharidů na jednoduché cukry. Nestrávené zbytky pokračují do tlustého střeva a ve formě stolice opouštějí tělo.

BIO Arganový olej – recenze

Arganový olej patří mezi nejvzácnější a nejdražší oleje na světě. Olej lisovaný z plodů argánie trnité obsahuje významné množství cenných látek se zásadním dopadem na lidské zdraví a krásu. Arganový olej je někdy označován jako tekuté či marocké zlato. K …

Přečíst více »

Meruňkový olej – recenze

Meruňky, které u nás dozrávají většinou uprostřed léta, nejsou jen oblíbeným ovocem. Umí toho mnohem víc. Z jejich pecek se lisuje velmi hodnotný rostlinný olej. Panenský meruňkový olej je specifický obsahem vitamínů B15, B17 a B19, které v žádném jiném …

Přečíst více »