Jakýkoli smoothie nápoj má jednu obrovskou výhodu. Pokaždé chutná jinak, vždy podle toho, jak si jej právě namícháte. Nemusíte dodržovat jen tradiční recepty z ovoce a zeleniny, ale různým experimentům se žádné meze nekladou. Pokud se smoothie již zabydlelo u vás doma a nedáte na něj dopustit stejně jako já, určitě máte také svůj super oblíbený mix z nejlepších surovin. Jenomže inspirace není nikdy dost, a tak když narazím na něco nového, musím to hned vyzkoušet. Ředkvičkové smoothie z podmáslí možná na první pohled nevypadá nijak lákavě, ale až jej ochutnáte, jistě vás nezklame. U mne se už stalo součástí pravidelného jídelníčku. Možná si můžete představit, že je to vlastně takový tekutý zeleninový jogurt.
Podmáslí – fermentovaný mléčný výrobek
Fermentace všeobecně zvyšuje nutriční hodnotu potravin, což se kladně projevuje i u mléčných výrobků. Ty jsou základním zdrojem kvalitních bílkovin, které se tak díky kvašení stávají pro organismus lépe stravitelné. Když se snažíte zhubnout, musíte dbát především na dostatek bílkovin v jídelníčku, abyste neztráceli svalovou hmotu. Pokud hubnete pomocí proteinové diety KetoMIX, může ředkvičkové smoothie z podmáslí obohatit váš jídelníček v redukčním režimu. Pomůže tělu zajistit nezbytný přísun energie a zároveň dodržet stanovený denní limit bílkovin ve stravě. Kromě toho, přítomnost bakterií mléčného kvašení přispívá ke správné funkci střevní mikroflóry a lepšímu vstřebávání minerálních látek.
Recept na ředkvičkové smoothie z podmáslí
Suroviny:
- svazek ředkviček
- 4 listy salátu little gem
- šťáva z poloviny limetky nebo citronu
- hrnek podmáslí
- lžíce medu nebo datlového či javorového sirupu
- ¼ lžičky mleté sladké papriky
- špetka soli
Postup:
Ředkvičky řádně očistěte, pokud chcete oloupejte, salát opláchněte pod tekoucí vodou. Vložte do mixovací nádoby smoothie makeru, přidejte ostatní suroviny a rozmixujte.
TIP: Pokud chcete celkově zvýšit obsah proteinů, můžete do ředkvičkového smoothie přidat i práškový syrovátkový protein.