Lehké Pad Thai z konjakových těstovin: Můžete jíst a hubnout

Pad thai nejsou jen tak obyčejné nudle. To vám řekne každý milovník asijské kuchyně. Tento legendární thajský pokrm je pro mne vždy sázka na jistotu. Jídlo je hotové během chvilky a na pánvi nic nezbyde. Tradiční recept počítá s rýžovými nudlemi, spoustou zeleniny a dokonale vyváženou chutí omáčky. Já mám ale pro vás ještě zdravější odlehčenou verzi takřka bez kalorií. V čem je její kouzlo? Místo rýžových nudlí použijeme těstoviny z konjaku. Na chuti nic nepoznáte a hodnoty sacharidů klesnou na minimum. Pro low carb stravu nebo redukční jídelníček naprosto ideální. Bez výčitek si můžete dopřát výborné pad thai. Pojďme si ho uvařit. 

Nízkokalorické Pad Thai z konjakových těstovin / foto: archiv autorky

 

Pad thai z konjakových těstovin

Pad thai je výborné thajské jídlo, na kterém ani není co pokazit. Tajemství úspěchu se skrývá především v dokonale vyvážené chuti omáčky. Těstoviny nemusí mít jen tvar nudlí, zvolit můžete jaké chcete. Zda přidáte kuřecí maso, tofu, nebo krevety je také na vás, ale i čistě zeleninová varianta je přímo vynikající. Tu si dávám nejčastěji a nejraději s konjakovými těstovinami, které vzhledem i chutí připomínají právě rýžové nudle. Měla jsem doma po ruce konjakové penne, proto jsem sáhla po nich. Konjakové těstoviny mají totiž z hlediska zdravé výživy spoustu předností.

V Thajsku podávají pad thai nejen v nejluxusnějších restauracích, ale běžně na ně narazíte i v mobilních stáncích na ulici. Jelikož jsou v asijských zemích konjakové potraviny považovány za mimořádně zdravou složku stravy, není výjimkou, že rýžové nudle nahradí nudle z konjaku.

Koupit konjakové penne >>

Pokud dbáte na štíhlou linii a chcete si udržet optimální hmotnost, zajisté oceníte efektivní vlastnosti konjakových těstovin. Najíte se dosyta, pochutnáte si a nebudete po nich přibírat na váze. Můžete je jíst prakticky každý den. Lehký oběd nebo večeře je za pár minut na stole. Odpadá totiž samotné vaření těstovin. Konjakové těstoviny jsou už předem připravené, stačí jen vysypat ze sáčku.

Z nutričního hlediska mají konjakové těstoviny oproti klasickým těstovinám naprosto zanedbatelný obsah sacharidů (až nulový). Díky tomu tělo přijme jen minimální množství kalorií a nezbývá mu nic, co by muselo uložit do tukových zásob. Konjakové těstoviny se vyrábí z užitkové plodiny zvané konjak, která je přirozeným zdrojem zdraví prospěšné vlákniny. Pokud si hlídáte v jídelníčku sacharidy, bez obav si můžete na konjakových těstovinách pochutnat. Proto jim také dávám přednost před běžnými nudlemi. 

Arašídy by v Pad Thai neměly chybět / foto: archiv autorky

 

Připravit pad thai z konjakových těstovin je skvělé řešení, jak toto výborné asijské jídlo pojmout ještě více zdravěji. Pad thai se určitě nedá upřít jeho rozmanitost, proto konkrétní výběr surovin může záviset na aktuálním stavu vaší lednice. To se týká hlavně zeleniny, ale bez asijského koření a arašídů se neobejdete. Jak rychle uvařit moc dobré a zdravé pad thai?

 

Arašídová omáčka pěkně obalí celý povrch konjakových těstovin / foto: archiv autorky

 

Budete potřebovat:

  • 1 balení Slim Pasta konjakové penne
  • ½ polovinu červené cibule
  • ½ žluté papriky
  • ½ šálku krájeného červeného zelí
  • ½ šálku pórku
  • 2 lžíce sezamového oleje
  • hrst petržele
  • sezamová semínka

Na omáčku:

  • ¾ šálku teplého zeleninového vývaru nebo vody
  • 2 a ½ lžíce arašídového másla
  • 3 stroužky česneku
  • 2 lžíce sezamového oleje
  • 2 lžíce javorového sirupu
  • 4 lžíce sojové omáčky
  • 1 lžička sriracha (podle chuti)

Postup:

  1. Nejprve si připravíme omáčku. Stroužky česneku prolisujeme do misky, přidáme ostatní ingredience a dobře promícháme, aby se všechny suroviny pěkně propojily dohromady. 
  2. Očistíme a rozkrájíme na proužky veškerou zeleninu. Rozpálíme velkou pánev se sezamovým olejem, vhodíme zeleninu a restujeme do měkka.
  3. Do pánve se zeleninou rovnou vysypeme ze sáčku konjakové penne a společně promícháme. 
  4. Nalijeme připravenou omáčku, přidáme sezamová semínka a opět zlehka promícháme. Vše společně prohřejeme asi 3 minuty a můžeme podávat.
  5. Těstoviny dáme na talíř, posypeme hrstí sekané petrželky a arašídy.

Dobrou chuť!

Slim Pasta – těstoviny bez zbytečných kalorií

Slim Pasta je skvělá náhrada běžných příloh. Pro redukční jídelníček jako stvořená. Vůbec se nemusíte v ničem omezovat. I když ji budete jíst k obědu i večeři, stále si udržíte krásnou postavu. Navíc vzhledem i chutí připomíná klasické těstoviny. A to je na ní nejlepší.

Slim Pasta – náhrada klasických těstovin a rýže / foto: archiv autorky
  • vyrobeno spojením ovesné vlákniny a konjakové mouky
  • díky konjaku obsahuje až o 94 % méně kalorií
  • nemá téměř žádné sacharidy (může dosahovat až nulové hodnoty)
  • bez lepku, tuku a cukru
  • zdroj cenné vlákniny
  • na výběr různé tvary těstovin a rýže
  • neutrální chuť (možno připravit nasladko i naslano)
  • pomáhá při hubnutí (vhodné pro low carb stravu a ketogenní dietu)

Koupit Slim Pastu >>

 

Autor: Hana S.

Jmenuji se Hanka a je mi 25 let. Jsem copywriterka a o zdravý životní styl se zajímám již několik let. Prostřednictvím blogových článků se snažím ostatní inspirovat k tomu, aby více pečovali o své zdraví a jedli kvalitní, vyvážená a především chutná jídla. S úsměvem na tváři experimentuju v kuchyni, nadšeně píšu a fotím. Miluju kvalitní kávu, pozitivní lidi, toulky přírodou a relaxaci při józe.

přečtěte si také

Fitness žampionový krém s kari: dodejte tělu bílkoviny

Už vám došly nápady na polévky? Mám pro vás další chutný recept v odlehčené verzi. …

Napsat komentář