Podle štítku: antioxidanty

Antioxidanty jsou důležité látky, které přispívají k ochraně buněk před vnějším oxidativním stresem. Svou přítomností neutralizují škodlivé volné radikály a chrání tak buňku před jejich působením. Antioxidanty jednoduše naváží volné radikály na sebe a tím je neutralizují. Některé antioxidanty si tělo produkuje samo, řadu jich musí přijmout ze stravy a jejich doplňků. Antioxidanty tak mohou být přírodní i chemické. Antioxidantem jsou například vitamíny A, B, C, E, zinek, selen, různé bobuloviny, ovoce a zelenina, fazole, lněná semínka, čaje, káva, kakao a podobně.

Recenze: Ocu26 – udržuje zdravé oči a dobrý zrak

V dnešní době dochází zcela běžně k přetěžování zraku, který je jedním ze základních lidských smyslů. Proto si také naše oči zaslouží dostatečnou pozornost a příkladnou péči. Po celodenní práci na počítači není výjimkou, že unavené oči reagují pálením, slzením, …

Přečíst více »

Detoxikace jater podpoří vaše zdraví. Jak na ni?

Játra jsou jedním z životně důležitých orgánů, jenž mají v lidském těle mnoho důležitých funkcí. V prvé řadě čistí organismus od všech škodlivých látek (toxinů), které do organismu pronikají z vnějšího prostředí, případně vznikají jako vedlejší produkt látkové výměny. Nedostatečná …

Přečíst více »

Biopotraviny otevírají brány k lepšímu zdraví

Vybrat si biopotravinu znamená vybrat si zdravější alternativu produktu, který běžně kupujete. Biopotraviny si oblíbíte pro jejich vyšší výživovou hodnotu, větší počet vitamínů a minerálů. Budou vám více chutnat a pro organizmus jsou lépe stravitelné. Produkty ekologického zemědělství a raw …

Přečíst více »

Recept na domácí ghí – přepuštěné máslo

Přepuštěné máslo nebo také ghí (ghee) si vás získá hned napoprvé. Oproti klasickému máslu má nejen vynikající chuť, ale i několik výhod. V Indii je ghí jako nedílná součást ajurvédské medicíny označováno za elixír života. Avšak ani v našich končinách …

Přečíst více »