Podle štítku: jídelníček

Jídelníček je určitým způsobem přehled jídel, která během dne, týdne, měsíce nebo jiné doby konzumujeme. Aktuální zásady zdravého stravování kladou důraz na to, aby byl pro správnou funkci organismu zajištěn vyvážený jídelníček, který tělu poskytne optimální množství všech potřebných živin, vitamínů, minerálů, stopových prvků, vlákniny, tuků atd. Nesprávně zvolený jídelníček negativně ovlivňuje funkci těla, má za příčinu přibírání na váze, oslabení imunity a špatnou tělesnou i psychickou kondici.

Dieta podle krevních skupin – zkušenosti

Dieta podle krevních skupin je oblíbenou formou hubnutí, která jistě stojí za zvážení. Mnoho lidí si ji nemůže vynachválit. Vymyslel ji americký lékař Dr. Peter D’Adamo, který zastává názor, že při skladbě jídelníčku byste se měli řídit svojí krevní skupinou. …

Přečíst více »

Jak uchovat bylinky na zimu?

Žádné vaření se neobejde bez bylinek, chuťově dokážou pozvednout i jinak obyčejné pokrmy. Nejen polévkám dodají příjemnou vůni. Obohatí rizoto, těstoviny, zvýrazní pečené maso, ryby, omáčky. Jak si je ale nejlépe uchovat na zimu, aby neztratily letní vůni a chuť? …

Přečíst více »