Podle štítku: bílkoviny

Bílkoviny jsou důležitým prvkem výživy. Jejich hlavním smyslem je tvorba a oprava buněk a tkání. Bílkoviny se v lidském těle přeměňují na aminokyseliny. Tělo obsahuje 20 druhů aminokyselin, z nichž 8 je esenciálních. Ty si organismus sám neumí vyrobit ani je nijak nahradit – musí je přijímat v potravě. Bílkoviny se jinak nazývají proteiny a tvoří podstatu všech živých organismů. Jejich význam a celkovou podstatu jako první odhalil Henri Braconnot v roce 1819.

Lehká brokolicová polévka se špenátem, co zasytí

Krémová polévka z rozmixované zeleniny patří do každého zdravého fitness jídelníčku. Brokolicová se špenátem je jednou z možných variant. Výtečně chutná, krásně zahřeje a na dlouho zažene hlad. Její příprava je opravdu rychlá. Naprosto ideální pro všechny, kdo se snaží …

Přečíst více »

Jak zhubnout jako vegan: Rychle, zdravě, spolehlivě

Vegani jsou většinou spojováni s představou zdravého a štíhlého člověka. Veganství totiž není jen alternativní výživový směr, ale určitá životní filosofie, která se projevuje v celém způsobu života. Vegani mají obrovskou úctu a respekt k životu všech živočichů, a proto …

Přečíst více »