Podle štítku: citron

Citron je ovoce – plod citronovníku, který má vejcovitý tvar i velikost. Plody mohou být světle zelené až do žluta, jsou typické výrazně kyselou chutí. Tu způsobuje velké množství kyseliny askorbové a citronové. Citrony jsou tak nositeli vitamínu C, ale i vitamínu A, B a řady minerálů. Šťáva z citronů se využívá jako přírodní okyselovadlo, především do nápojů. Citronovník pochází ze subtropického podnebí, ale při pokojových teplotách (doma nebo ve skleníku) lze pěstovat i u nás.

Avokádový olej BIO – recenze

Exotické avokádo naleznete běžně v obchodě a řada lidí si už na něj docela zvykla. Naučili se ho používat do pomazánek, salátů, zapečené s vejci nebo jen tak rozmačkané na pečivu.  Ale avokádový olej? Říká vám to něco? Pokud ne, …

Přečíst více »

Recenze: Odšťavňovač Fresh Concept LO7027

Pijete čerstvé šťávy z ovoce a zeleniny? Pokud ne, tak to honem napravte. Vůbec se jich nemusíte bát, právě naopak. Kolikrát je šťáva chutnější než celé plody. Vážně, zkuste to. Někdo má problém sníst celé jablko, ale sklenici moštu vypije …

Přečíst více »