Podle štítku: bílkoviny

Bílkoviny jsou důležitým prvkem výživy. Jejich hlavním smyslem je tvorba a oprava buněk a tkání. Bílkoviny se v lidském těle přeměňují na aminokyseliny. Tělo obsahuje 20 druhů aminokyselin, z nichž 8 je esenciálních. Ty si organismus sám neumí vyrobit ani je nijak nahradit – musí je přijímat v potravě. Bílkoviny se jinak nazývají proteiny a tvoří podstatu všech živých organismů. Jejich význam a celkovou podstatu jako první odhalil Henri Braconnot v roce 1819.

Jak zhubnout bez cvičení: Jde to vůbec?

Nebaví vás cvičit a přesto chcete zhubnout? Alespoň si popravdě přiznáte, že jste líní. Ovšem na druhou stranu: proč se tak bráníte pohybu? Vždyť přiměřená fyzická aktivita je pro tělo naprosto přirozená. Nejenže hubnutí ještě více urychlí, ale také nádherně …

Přečíst více »

Jak zhubnout stehna a mít zase pěknou postavu

Z hlediska ukládání tuků patří právě stehna mezi rizikové partie. V tomto směru jsou v nevýhodě zejména ženy, jelikož u mužů je ukládání tuků hormonálně směřováno převážně do oblasti břicha. Mnoho žen s postavou ve tvaru hrušky, která se projevuje …

Přečíst více »